Doğa’ya Yaz 1. Ulusal Öykü Yarışması Finali

Doğa Kolejinin genç yazarlara fırsat tanımak amacıyla düzenlediği Doğa’ya Yaz isimli  1. Ulusal Öykü yarışması finalistleri, muhteşem bir finalle ödüllerini aldılar.

Türkiye genelinde 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmaya 1187 öykü başvurdu.

“Doğa sevgisi” konulu öykülerini yazan yarışmacılar final ve ödül töreni için 12 Mayıs’ta Çamlıca Doğa Koleji’nde buluştu. Genç yazarları yüreklendirmek için yarışmanın jürisinde bir araya gelen isimler Mustafa S. Kaçalin. (Türk Dil Kurumu Başkanı), Mario Levi (Yazar-Yeditepe Ünv Akademisyen), İpek Ongun (Yazar), Feyza Hepçilingirler (Yazar), Didem Çapa (Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı), Hurihan Yıldırım (Doğa Koleji Türkçe Bölüm Başkanı),  Süha Oğuzertem (İstanbul Bilgi Ünv. Akademisyen), Tunç Kurt (Yazar-Türkçe Öğretmeni), Dilek Tokay (Sabancı Ünv. Akademisyen-Yazar) ve Gülayşe Koçak (Sabancı Ünv. Akademisyen-Yazar) oldu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Doğa Koleji Türkçe Bölümü Başkanı Hurihan YILDIRIM, her yıl gelenekselleşmesini hedefledikleri ulusal öykü yarışmasında genç yazarları yüreklendirmeye devam edeceklerini söyledi. Ödül töreninde hayli heyecanlı olan Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı okullardan gelen genç yazarlar, ödüllerini ünlü isimlerin elinden aldılar.

Dereceye giren genç yazarların öyküleri aynı zamanda bir kitapta toplanarak Doğa Koleji tarafından basılacak.